Mersul pe jos e … dezastruos

By: M. O.

O jumatate de ora pe zi de sport e suficient. Iar mersul pe jos e cea mai simpla si cea mai eficienta forma de miscare, implicit de subtiere a taliei.  Credeti in basme?

Haideti sa o luam metodic. O ora, nu o jumatate de ora, de mers pe jos determina un consum de 180 – 220 de calorii. Cat doua pahare cu lapte, 150 de grame de carne de pui fiarta ori o felie de paine, de care doriti, alba sau graham! Asadar, daca infulecati un sandvici dupa o ora de mers pe jos nu numai ca inlocuiti pierderea, dar adaugati si o rezerva. „Daca incerci sa slabesti, bucura-te cand simti ca ti-e foame”, spune Staley, un nutritionist american.

Mersul pe jos a fost prima dintre gafele facute in tentativa de a scapa de kilogramele in plus. Ma aflam inca in perioada de tatonari, nici macar in cea de incercari. N-am pus-o la socoteala ca etapa, deoarece intre aceasta  si urmatoarea – dupa cum se va vedea, o alta tentativa esuata – s-au scurs mai multe luni.

Am inceput plin de elan, acoperind vreme de doua luni o medie de 7 kilometri pe zi. Am rabdat de cald, apoi de frig, m-a plouat, m-au stropit masinile, iar la un moment dat, seara, cand veneam de la job, doi insi au incercat sa ma talhareasca. Am lovit eu primul, unul a cazut, altul a fugit.

Acasa m-am urcat pe cantar: 103 kilograme. Unul singur mai putin decat cu doua luni in urma. Am renuntat, revenind la masina. Mi-au disparut instantaneu depresiile acumulate in perioada de mers pe jos. Mi-am propus sa continuu sa fac miscare.

Asa am ajuns, dupa ceva vreme, la gafa numarul 2.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: