CFR a luat campionatul. Si ce?

by: Carcotasul

Pentru a doua oara in trei ani, CFR Cluj a devenit campioana. Asta dovedeste ca:

1. Are echipa buna.

2. Are un management bun, care cunoaste sistemul, mai exact face parte din el. „Ii felicit, nu i-a prins nimeni”, a fost prima reactie a lui Gigi Becali dupa victoria cu International, scor 2-1.

Intrebarile care se nasc sunt urmatoarele:

1. Este un club efemer – „se va desfiinta in cativa ani”, anticipeaza Jackie Ionescu – sau are baze solide?

2. Ce se va intampla atunci cand banii lui Paszkany, sau ai celor care stau in spatele lui, nu e clar inca, se vor termina? Daca se va ajunge la autofinantare, nici o problema! Dar cum? E suficienta calificarea in grupele Champions League?

3. Cand va deveni CFR Cluj un club-suport pentru echipa nationala? Campioana da, de regula, jucatori la nationala. CFR ii are pe Muresan si pe Deac, cu aparitii mai degraba sporadice sub tricolor. La cum arata CFR acum, echipa putea juca si la Debrecen. Sau oriunde in alta parte. E un soi de transplant.

4. Cand va face CFR Cluj performanta in Europa. Echipa de acum e buna. Dar nu suficient de buna pentru a spera la primavara europeana. Va mai amintiti cine a jucat in primavara europeana in acest sezon? In afara de doua, trei nume, nici eu!

5. Cat de mult conteaza pentru CFR Cluj „puterea portocalie”? Paszkany e unul dintre sponsorii PDL, a recunoscut-o, exista si acte. Mai lua Clujul campionatul daca Basescu nu era presedinte, daca Boc nu era prim-ministru?

Lista poate continua. Asteptam insa ca „feroviarii” sa nu ramana doar la nivelul eternelor batalii cu Gigi, Borcea si Porumboiu. Adica, pe langa performanta interna, sa scrie un pic de istorie si afara. Abia atunci cele mai multe dintre intrebarile de mai sus vor deveni superflue.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: