Cele mai dure antrenamente 1

By: M.O.

Iata un program pe care a meritat sa insist, pentru ca mi-a adus rezultate dintre cele mai bune. L-am descoperit studiind relatia dintre dieta si sport, propus, deloc intamplator, de aceiasi Staley si Cosgrove despre care vorbea Arlene ceva mai inainte. Am reusit sa experimentez programul, incercand sa ma tin cat mai aproape posibil de reguli.

La prima impresie, programul pe care cei doi il lauda, numindu-l „demn de un Rambo”, nu pare formidabil. Sase exercitii pe antrenament, doar 45 de minute de munca, plus pauzele de rigoare, iar ca periodicitate, o data la doua zile. Pare putin, foarte putin! Dar nu e asa!

Obiectivele

Tintele cautate sunt cresterea rezistentei generale a organismului si obtinerea unei definiri musculare de exceptie prin reducerea rapida a procentrului de grasime din corp. Rapida, adica 2 la suta pe luna in unele cazuri, fara schimbari dramatice ale dietei obisnuite!

Ce propun Staley si asociatul sau, Cosgrove, pentru atingerea acestor obiective? Masacrarea muschilor, aproape cu fiecare serie, cu fiecare sedinta de pregatire! Se merge pe alternarea grupelor musculare la fiecare exercitiu, grupe antagonice in mai multe cazuri, ceea ce implica si un efort cardiovascular pe masura.

cifra:

6 exercitii epuizante se efectueaza la fiecare antrenament, cate doua pe fiecare zona PR

„Circuitul EDT e simplu, scurt, dar mai degraba brutal. Veti executa trei zone PR de 15 minute, in care veti incerca sa acumulati cat mai multe repetari totale posibile, pentru a mari acel numar cu fiecare antrenament. Exercitiile pot fi inlocuite sau adaptate, in functie de limitarile impuse de aparatura de care dispuneti sau de conditiile fizice, ma refer la accidentari, in care va aflati”.

Atentie! Nu exista un numar preindicat de serii. Acesta depinde de cat de repede va miscati pentru a va incadra in cele 15 minute/ zona.

Pentru o mai buna rigoare, se recomanda alternarea exercitiilor. De exemplu: o serie de tractiuni, una de genuflexiuni, pe durata a 15 minute. Acelasi procedeu se va aplica si la a doua zona PR si, mai departe, pana la incheierea antrenamentului. Numarul de serii efectuate se noteaza la finalul fiecarui antrenament.

Incercati sa reglati greutatea de lucru astfel incat sa puteti efectua cel putin 8 repetari pentru fiecare serie. 10, 12 repetari e si mai bine.

Iata, in sinteza, un program gandit de Staley, ce poate fi executat in orice sala din lume. Nu se lucreaza cu aparatura complicata, haltera si gantera ramand de baza. Cu un minim efort, programul poate fi adaptat si pentru acasa.

In urmatorul post, voi reveni cu programul concret.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: