Victoria periferiei

By: Carcotasul

Marile imperii au fost cladite de periferici. Roma, de un obscur trib, ce nu rivaliza sub nici o forma cu etruscii. Egiptul, de populatii venite din Asia, apoi Franta, de francii de origine germanica, Rusia, ca stat, a fost inventata de vikingi, de unde, altfel, si cuvantul „rus”. Si Statele Unite, ca mare putere, au fost cladite de emigrantii din toate partile lumii, nu de bastinasi. Exemplete pot continua. Teoria nu-mi apartine. Este a istoricului Neagu Djuvara si e bazata pe evidenta.

Periferia a invins si in Liga 1. CFR Cluj e campioana, dupa ce, nu cu multi ani in urma, juca in „B” sau in „C”. Urziceniul, vicecampioana, la fel!  Discursul e valabil si pentru FC Vaslui, a treia echipa de pe podium.

Steaua si Dinamo isi imagineaza ca vor reveni in prim-plan. Poate, insa revenirea va fi efemera. Ca Bizantul, stralucitor inainte de caderea finala sub sabiile unui alt popor, candva obscur, grandios dupa aceea, cel turc. Insa CFR, Urziceniul si Vasluiul trebuie sa stie ca in orice marire se afla germenii decaderii. Viitoarea campioana se afla, poate, undeva in Liga a III-a.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: