Kettlebell. Ep. 1

Voi deschide o serie de articole despre antrenamentul cu bila de fier. O metoda antica de pregatire ce capata tot mai multi adepti, incepand cu Rusia, unde sistemul e traditional, pana in Statele Unite si Europa de Vest. E o chestiune de timp pana cand acest nou tip de pregatire va ajunge si in Romania.
„O kettlebell e o ghiulea cu maner. Este o sala de antrenament completa ce se tine cu o singura mana. A ridica o astfel de bila descatuseaza aceeasi agresivitate ca si manuirea unei sabii. E manifestarea instinctului de razboinic. A te antrena cu o kettbell e ca si cum ai spune: sunt un barbat si vreau sa ma antrenez ca un barbat, sunt satul de salile voastre promiscue. Powerlifter-ul Donnie Thompson a inceput sa se antreneze cu bila de fier. In mai putin de un an a crescut la genuflexiuni de la 345 la 374 de kilograme pentru o repetare. Un elev de-al meu, Steve Knapstein a alergat maratonul fara sa se antreneze pentru cursa!”
Pavel Tsatsouline

Vi se pare ciudat? Americanii spun ca nu e. Iar despre Tsatsouline afirma ca e un geniu. Principiile lui de antrenament au socat. Dar functioneaza. Dovada ca Pavel Tsatsouline este instructor consultant pentru U.S Army, U.S. Marine Corps, National Nuclear Security Administration / U.S. Department of Energy si U.S. Secret Service. Impresionant!
Pavel (n. 1969) e originar din Minsk, Bielorusia. A fost instructor in fortele speciale sovietice. Cand a plecat in SUA a dus cu el o metoda de antrenament ce formase deja in fostul spatiu sovietic cativa dintre cei mai puternici oameni din lume.

Chiar daca e vorba de o prezentare comerciala, veti intelege care e treaba.

Va urma

Reclame

2 comentarii to “Kettlebell. Ep. 1”

  1. Sunt mare fan Tsatsouline de vreo trei ani! Pacat ca la noi nu se gasesc bile cu maner, sau sunt incredibil de scumpe.

    • Vezi pe site-ul insportline.ro, la categoria „gantere, greutati” vei gasi kettlebells, atat din otel cat si dintr-un material foarte rezistent umplut cu ciment:). Ultimele nu difera cu nimic de primele, se pot folosi la fel, doar ca..sunt mult mai ieftine:D. Eu lucrez de 2 ani cu ele, mi le-am luat de pe site-ul asta, au venit acasa prin curierat. Spor la girevoy sport;).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: