Anduranta sau sprint?

by: Mr. Fisch

Inot. Ce alegem? Anduranta, 40, 80, 100 de bazine pe zi? Sau sprinturi de 50?

Anduranta permite o mai buna dozare a efortului, dar si plictiseala e grozava. Bazin dupa bazin, in acelasi ritm te poate scoate din minti la un moment dat. Si daca placere nu e, s-a dus naibii totul.

De la o vreme, date fiind cele de mai sus, prefer sprinturile. „Sa simti ca muti ceva”, mi-a spus un antrenor. Are dreptate. Efectul e colosal. Iar la final, nu-mi mai simt bratele. Sunt ca un hamal dupa ce a descarcat un tren de marfa!

Care e diferenta, ca efect? Anduranta este o miscare de tip aerobic, cu un efect execelnt in planul tonifierii. In principiu, pentru ca un antrenament sa fie complet, ar trebui adaugate, pe uscat, fireste, exercitii de forta. Sprintul, in schimb, este in buna masura un tip de antrenament anaerob! Vi se pare ciudat? Ei, bine, nu e. In plan muscular, efectele sunt devastatoare. Antrenati-va cu greutati doua ore sau intrati in bazin pentru niste sprinturi pentru jumatate din aceasta perioada. Veti simti diferenta care, fara discutii, este in favoarea bazinului. Sigur, nu veti obtine o masa musculara de haletrofil. Veti castiga, in schimb, ceva definire, multa forta si o rezistenta fizica de invidiat.

Anunțuri

2 comentarii to “Anduranta sau sprint?”

  1. De acord cu tine la partea de sprint. E valabil si la alergare acelasi principiu, daca vrei sa mai dezvolti musculatura picioarelor si (atentie) sa cresti anduranta la cursa viitoare.

    Dar.. anduranta si plictiseala sunt foarte necesare ca si antrenament pt. probele de triatlon, IRONMAN, etc. 🙂 Hai sa nu subestimam efectul „Sisif” 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: