Jumatate dintre romani isi risca viata in bucatarie

by: Doctor Ox

30 la suta din populatia Romaniei sufera de obezitate, conform Ministerului Sanatatii Publice. Si nu e tot: inca 20 la suta din populatie este formata din supraponderali.

Iata motivul pentru care exista acest site. Jumatate din populatia Romaniei este expusa la boli cardiovasculare, diabet de tip 2, hipertensiune, accidente vasculare cerebrale. Si la diferite tipuri de cancer.

Cauzele identificate sunt, in ordine, urmatoarele: hrana prea bogata in grasimi nocive si activitatea fizica redusa. Putini sunt cei care vor sa inteleaga ca o ora pe zi de miscare le poate salva viata. O amarata de ora pe zi! Si nu e vorba de exercitii colosale, miscarea inseamna si altceva decat sportul de performanta, decat mersul la sala ori dacat jogging-ul in parc. Un set simplu de miscari poate fi efectuat si acasa. Prevenirea costa si doare mai putin decat vindecarea.

Renuntati la grasimile nocive, incercati sa mergeti pe o dieta 80 la suta vegetala, adaugand carne slaba. Mai faceti o plimbare la piata, in defavoarea supermarketului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: