Kettlebells. De la „spartani” la Penelope Cruz

by: M. O.

Varietatea de exercitii, utilizand kettlebells, poate fi extraordinara, in functie de imaginatia fiecaruia.In post-ul anterior legat de exercitiile cu bilele din fier le-am expus doar pe cateva dintre acestea.

Recent au aparut si dispozitive cu discuri, care ofera posibilitatea de reglare a greutatii. Manerul ramane deasupra, discurile mari de aseaza in centru, iar cele mici, la margine, imitandu-se astfel forma bilei.

„Sportivii inventivi nu au nevoie de o haltera grea pentru a castiga rezistenta progresiva. Campionul de full-contact Steve Cotter si-a construit o forta extraordinara in picioare cu o greutate totala de 63 de kilograme. Cum a reusit? Cotter executa genuflexiuni pe un picior cu doua bile de 32 de kilograme „ Pavel Tsatsouline

Aceste bile, la inceput din piatra, nu din metal, au fost folosite in antrenamente si de atle]ii din antica Grecie.

Rusii au meritul, insa, de a a repropune un tip de pregatire ale carui beneficii nu pot fi negate. „Gyria” ruseasca – un alt termen pentru kettlebell – este mentionata intr-un dictionar slav din 1704. Personaje importante ale istoriei culturismului au folosit bilele cu maner, inclusiv Eugene Sandow.

In 1948, in Rusia a fost organizata prima competitie nationala, in care castigator a fost desemnat atletul ce a izbutit numarul cel mai ridicat de balansari.

Lance Armstrong, de 7 ori castigator an Turul Frantei si, va amintiti?, invingator in lupta cu cancerul, se bazeaza si azi in pregatirea fizica pe kettlebells.

Greutatile cu maner au prins si la Hollywood. Actorii din filmul „300” s-au antrenat cu Mark Twigt, unul dintre cei mai buni instructori in aceasta disciplina. Penelope Cruz si Jennifer Aniston se pregatesc zilnic cu kettlebell. Exemplele sunt insa mult mai numeroase.

Pavel Tsatsouline (foto) n-a inventat nimic. Ramane insa un convingator teoretician al acestei discipline, un bun scriitor si, fara indoiala, un om care stie sa-si vanda marfa. Doua dintre cartile sale, Power to the People si The Naked Warrior, se afla in topul vanzarilor in Statele Unite.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: