Azi ne enerveaza: Noua isterie, boala tantarului

by: D. B

Dupa boala vacii nebune, gripa gainilor si pandemia porcilor a aparut si epidemia tantarilor. Drogheriile, farmaciile si supermarketurile s-au golit de creme si dispozitive contra insectelor, iar isteria a capatat in numai cateva zile dimensiuni nationale.

Primariile au gasit subit bani pentru dezinsectii, care se opereaza pe sute de hectare, prin paduri, peste lacuri, in parcuri, printre blocuri si in subsoluri. Ziua si la miezul noptii, cu instalatii infernale ce fac un zgomot mai intens decat Boeingul si te fac sa crezi c-a venit iar revolutia. Sau ca niste clanuri mafiote isi dau foc reciproc la bolizi.

Economia nationala a capatat brusc un nou impuls. Ceea ce nu te ucide, te face mai puternic. Daca boala tantarului continua pana la finele anului, cu siguranta se va anunta iesirea din recesiune si trecerea pe plus.

Suntem capabili sa ne isterizam din orice. Numai din ce trebuie, nu. Daca 10 romani ce se pretind sanatosi sunt luati la intamplare de pe strada si supusi analizelor se va constata ca boala tantarului e lejera pe langa afectiunile de care sufera. Nimeni nu face caz, de pilda, de avitaminoze, de streptococii care ne-au invadat ireversibil, de cancerele determinate de expunerea, pe diverse cai, la chimicale.

Nimeni nu mai spune nimic, de pilda, despre faptul ca un roman din 10 este afectat de hepatita C! Si incidenta e in crestere. Ca si in cazul unei alte maladii cumplite, tuberculoza.

Traiasca tantarul. Am facut iarasi din tantar armasar!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: