Trei motive pentru a renunta la abonamentul de fitness

by: M.O.

De ce ar fi rentabil sa renunti la abonamentul la sala pentru a face fitness acasa? Sa o luam pe rand:

1. Castigi timp. Pentru a ajunge la sala ar fi nevoie de cel putin o jumatate de ora si inca un sfert de ora se pierde cu parcarea, dezechiparea si pregatirea pentru programul de antrenament. Total: cel putin 45 de minute. Daca stati in Bucuresti, in unele cazuri acest timp se poate dubla. Dupa antrenamentul de, sa spunem, o ora si 15 minute, urmeaza dusul, apoi drumul la job sau inapoi acasa. Total: aproximativ 3 ore. Acasa, totul se reduce la cel mult o ora si jumatate. Inca o jumatate de ora pana la job si, iata, sunt doua ore. Cel mult.

2. Salvezi bani. Abonamentele la sala de fitness costa, de regula, intre 80 si 200 de lei, in functie de sala si de numarul de intrari. Mai puneti o sticla de apa cumparata de la minibar sau orice altceva si veti vedea ca totalul costurilor mai creste cu 60 – 100 de lei. Benzina costa si ea, daca sala nu e imediat dupa colt, astfel incat costurile cu sala se vor incadra intre 150 si 400 de lei.

3. Te feresti de boli. Ei, da! Chiar daca salile sunt de regula curate, nu stii niciodata cine a transpirat inaintea ta pe banca de abdomene. Nu poti sa dezinfectezi mereu aparatele inainte de a efectua un exercitiu. Sigur, e un argument pentru ipohondri, dar cunosc vreo zece persoane care au renuntat la sala pe motiv ca s-au saturat de viroze si de oameni care nu stiu sa puna mana la gura atunci cand stranuta si de altii, care nu se spala pe maini dupa ce au fost la toaleta. Nu are sens sa discutam aici cate boli se transmit pe calea aerului ori prin schimb de fluide, cum ar fi transpiratia. Bine, peste tot intri in contact cu oamenii, inclusiv la birou, dar parca nu e chiar acelasi lucru.

Pe de alta parte, si contraargumentele sunt destule. La sala exista instructori autorizati, astfel incat poti invata sa executi un program asa cum trebuie. Cu alti oameni alaturi, ambitia ta va creste, astfel incat vei progresa mai usor. Si, nu in ultimul rand, sala e un excelent loc de socializare. Poti cunoaste oameni noi, poti face schimb de idei si, de ce nu, poti pune la cale o afacere. Multe bussiness-uri au fost initiate pe terenurile de golf sau tenis, dar si in salile de fitness.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: