Laptele, cea mai buna bautura dupa antrenament!

by: Arlene

Conform „American Journal of Clinical Nutrition”, care publica un studiu realizat de cercetatori ai McMaster University din Canada, un pahar cu lapte dupa antrenament ajuta, pe de-o parte, la indepartarea mai rapida a grasimilor din corp si, pe de alta, parte, la cresterea masei musculare.

Au fost selectionat atleti intre 18 si 30 de ani, acestia fiind impartiti in trei grupe. Pentru fiecare dintre aceste grupe s-a ales cate o bautura diferita, ce urma sa fie consumata dupa antrenament: lapte degresat, lapte din soia si un supliment nutritiv pe baza de carbohidrati. Toate aceste bauturi aveau acelasi continut caloric.

Testul a durat 12 saptamani, iar rezultatele celor trei grupe au fost diferite. Astfel, laptele a diminuat de doua ori mai mult nivelul grasimilor din corp prin comparatie cu bautura pe baza de carbohidrati, in vreme ce atletii care au baut lapte din soia nu au inregistrat nici o schimbare la acest capitol.

Mai departe: cei grupa care a baut lapte dupa fiecare sesiune de antrenament au inregistrat si o crestere musculara cu aproximativ 40 la suta mai mare decat cei din grupa cu soia, in vreme ce diferenta fata de cei care au consumat bautura cu carbohidrati a fost de 63 la suta!

Concluzia e simpla: beti lapte degresat dupa fiecare antrenament. Ajuta cresterea musculara si da o mana de ajutor in curele de slabire. Si, fara discutii, este mai ieftin decat orice supliment nutritiv.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: