Cele mai dure antrenamente. Nebunia lui Zonin

by: M. O.

Fabio Zonin (foto, sursa: abc-fitness.com), cel care a pus la punct rutina „Christmas Killer Couple”, recunoaste: „Cei care vor citi, vor spune ca sunt nebun de legat”.

„Dar este vorba despre o nebunie sanatoasa, care ne-a ajutat, pe mine si pe amicii mei, sa ne intalnim la sala a doua zi dupa Sarbatorile de iarna, pentru o sesiune de cardio, pedeapsa dupa exagerarile culinare din aceasta prioada, adauga Zonin.

E de subliniat ca acest program se bazeaza pe tehnici preluate din competitiile „Strongman”, pe haltere si culturism, avand incorporata si o doza de exercitii cu caracter aerobic. Pentru rutina CKC aveti nevoie de un partener de antrenament.

Exercitii.

1. Alergare cu partenerul.

Nu este un exercitiu foarte diferit de cel executat cu sacul cu nisip. Se ridica partenerul si se alearga, intr-un timp prestabilit, cat mai scurt cu putinta, pe o distanta data. De pilda, 25 de metri. Se executa 6 serii.

2. Ridicari cu haltera. Sunt similare celor de la stilul aruncat din haltere. Se ridica bara, cu spatele drept, genunchii usor flexati, apoi, de la piept, se ridica, printr-o miscare decisa, deasupra umerilor. Se executa 6 serii.

3. „Lovirea” adversarului. Asezati pe spate, cu picioarele ridicate la 90 de grade. Partenerul sta in picioare, in fata. Cu talpile se tinteste toracele partenerului, care respinge loviturile cu palma. Se executa pana la epuizare.

4. Genuflexiuni cu partenerul pe umeri. Se executa genuflexiuni complete, 6 serii x cat mai multe repetari.

5. „Mersul uriasului” cu partenerul in spate. Se executa pasi de lungimea unei jumatati de fandare, cu partenrul pe umeri, pe o distanta data. Se poate lucra si cu haltera. 6 lungimi sunt suficiente.

6. Funie. Fiecare partener prinde o parte a funiei, tragand cu forta.

Si aici, exercitiile pot fi mult mai numeroase. Dintre cele descrise de Zonin le-am ales pe cele esentiale, ce pot fi executate cu usurinta in orice spatiu de antrenament. Acest program poate fi executat in zilele „moarte”. E distractiv, intrerupe monotonia si isi aduce aportul sau la dezvoltarea fizica generala

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: