„Omul cu cea mai buna definire musculara din lume”

by: M. O.

Cu ani in urma, Joe Weider numea un anumit atlet drept „omul cu cea mai buna definire musculara pe care am vazut-o vreodata”. Credeti ca fondatorul concursului Mister Olimpia se refera la vreunul dintre elevii sai? Gresit.

Joe Weider vorbea despre Bruce Lee, campionul de arte martiale, un mare pasionat al antrenamentelor cu greutati. Putina lume stie ca Lee si-a pus la punct propriul sistem de antrenament cu greutati, pe care l-a integrat in programul zilnic de pregatire, bazandu-se pe exercitii si studiu. In biblioteca sa, Lee avea peste 30 de carti de culturism, cam tot ce se publicase esential pe acesta tema in anii ’60. Ulterior, odata cu dezvoltarea acestui sport, a ajuns la 140 de carti pe teme legate de culturism!

A treia componenta a pregatirii sale era cea mentala, insa aici intram intr-o alta sfera de discutii.

Trei antrenamente pe zi

Ca si program, Lee se abatea destul de putin de la principiile culturismului clasic. Lucra pe grupe musculare, cu o atentie sportita acordata abdomenului, cate trei serii pentru fiecare exercitiu, respectiv intre 6 si 12 repetari pentru fiecare serie.

Isi incepea ziua cu doua ore de antrenament, intre 7 si 9 dimineata. Aici includea: alergarea, exercitiile pentru flexibilitate si cele pentru abdomen. Urma o ora de pauza, apoi, de la 11 la 12, parcurgea pe bicicleta echivalentul a 16 – 18 kilometri, cu schimbari dese ale regimului de viteza. Antrenamentele cu haltere si gantere le efectua in cursul dupa-amiezii, acordand o atentie aparte fortei in regim de viteza, dar si rezistentei. Lovea cu pumnul, la un metru distanta, in 5 sutimi de secunda! Facea zeci de flotari pe un singur brat sau sustinandu-se doar pe cate un deget de la fiecare mana. Reusea sa sustina o haltera de 35 de kilograme cu bratele perfect intinse in fata pe o perioada de timp egala cu trei minute.

Inainte de a fi actor, Brucee Lee a fost un sportiv remarcabil. E pacat, trebuie s-o spun si eu, ca s-a stins atat de repede. Ar mai fi avut multe de spus.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: