Cele mai frumoase orase

by: Driver

Dupa 20 de ani de calatorii – profesia m-a ajutat, dar si nebunia – topul personal al oraselor pe care le-am vazut e urmatorul:

1. Paris – pentru ca frumos si cosmopolit. Ca si acum un secol, orasul asimileaza tot. Te vei simti bine acolo indiferent cine esti. Sigur, mai nou, daca nu stai intr-o tabara de romi.

2. Roma – pentru ca a ramas acelasi oras deschis, exuberant, viu. E incarcat de istorie si respira in ritmul sau, parca fara legatura cu restul lumii. Orasul iti da o incredibila si greu de explicat senzatie de libertate.

3. Perugia – pentru ca este opusul Romei, un oras-labirint in care timpul parca s-a oprit in loc. Pe intortocheatele strazi perugine te vei simti transportat inapoi in vremea Renasterii.

4. Viena – pentru ca e vesel si elegant in acelasi timp, cosmopolit, dar si riguros germanic. Viena e la intersectia drumurilor europene si la rascrucea marilor culturi, ortodoxa si catolica, orientala si occidentala. Si se simte.

5. Cernauti – pentru ca aici nu e doar Ucraina, ci si vechiul Imperiu Habsburgic, la fel si Rusia tarilor si, in acelasi timp, imperul sovietic. Parcurile sunt incredibile, strazile seamana uluitor cu cele din Cluj, pastrand si un fin parfum vienez.

Ca orice top personal, nici acesta nu are cum sa fie altfel decat subiectiv. Va rog sa tineti cont de acest lucru.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: