Arnold Schwarzenegger. O viata ce eclipseaza „Terminator” (I)

by: M. O.

Arnold Schwarzenegger (n. 30 iulie 1947) a fost numit in Guinness World Records „omul cel mai bine dezvoltat fizic din istorie”. Deloc intamplator. Si e inutil sa mai explicam de ce. Oricine a vazut macar o fotografie ori un film cu „Stejarul austriac”, pentru ca, o data cu impresionanta sa musculatura, Arnold si-a cladit si o cariera cinematografica de invidiat.
Legat, insa, de palmaresul sau sportiv e suficient sa spunem ca a stabilit recordul pentru cele mai multe competitii de anvergura castigate in culturism: de 7 ori Mister Olympia, de 5 ori Mister Univers, o data campion mondial, o data Mister Europa Junior.
In total 14 titluri pentru un om a carui calitate de baza nu a fost de ordin fizic, ci mental. Arnold este un om cu o ambitie iesita din comun, iar aceasta s-a vazut foarte bine in sala, pe platourile de filmare, dar si in cariera politica. Nu e la indemana oricui sa ajunga guvernator al Californiei. Mai ales atunci cand vorbim despre un imigrant! A doua sa calitate, sau defect daca vreti, este intransigenta. In 1997, primaria din Graz (Austria) a dat numele lui Arnold stadionului din localitate. Decizia a fost revocata dupa ce Arnold a refuzat sa-l gratieze pe Kevin Cooper, condamnat la moarte pentru crima.

Va urma

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: