Regula celor 1.000 de repetari

by: D.B.

Un antrenament pentru definire musculara si, implicit, pentru arderea intensiva a grasimilor excedentare, se bazeaza pe un numar mare de repetari. Cat mai mare!

Rezultatele nu vor intarzia sa apara atunci cand programul implica tot corpul. Muschii isi vor cere „birul” de energie, apeland la rezervele de zahar si la cele de lipide. In cazul antrenamentului cu greutati, imensul beneficiu rezida din faptul ca, in efortul de adaptare la solicitari, muschii vor avea nevoie de energie pe tot parcursul zile. Asadar, consumul de zaharuri si de lipide nu se incheie odata cu ultima serie. Grasimile vor fi arse pe parcursul intregii zile.

Am testat, pot spune cu un real succes, un program ce include 1.000 de repatari. Cu cat sunt mai mari greutatile utilizate, cu atat mai bune sunt rezultatele. Tsatsouline vorbeste despre al sau program cu kettlebells (bilele cu maner) spunand ca e un veritabil „devorator de grasimi”. Ei bine, acelasi lucru se poate spune si despre „1.000 de repetari”.

De altfel, o parte dintre exercitii sunt preluate din antrenamentele cu kettlebells. Dar haideti sa vedem un exemplu concret. Accentul se pune pe viteza, dar si pe acuratetea executiei, astfel incat in prima etapa, greutatea de lucru are o importanta scazuta.

Asadar, pentru inceput se lucreaza cu o gantera modesta, de 4 kilograme.

1. Balansarea ganterei spre inainte. Pozitia: aplecat, genunchii flexati. Gantera se ridica prin balansarea cu o singura mana, pana la nivelul umarului. Coapsele si spatele imprima ritmul miscarii. Se efectueaza 200 de repetari, alternativ pe un brat si pe celalalt.

2. Balansarea ganterei spre inainte, cu doua maini. Se ia o gantera de 8 kg, care se prinde cu ambele maini. Se executa exercitiul descris mai inainte, in patru serii de cate 50 de repetari.

3. Ridicarea ganterei deasupra capului. Gantera de 8 kg se ridica de la sol pana deasupra capului printr-o miscare continua, fara segmentare, apoi se readuce la sol. Miscarea se repeta cu celalt brat. Se executa 200 de repetari, in serii de cel putin 20.

4. Overhead squat. Cu o bara usoara, de 20 kg, se executa genuflexiuni, bara fiind tinuta, cu bratele intinse, deasupra capului. Se efectueaza 5 serii de cate 20 de repetari.

5. Cu aceasi bara, se executa impins din picioare deasupra capului (umeri, anterior), serii pana la efectuarea a 100 de repetari. Se repeta exercitiul, cu bara de la ceafa, pentru alte 100 de repetari.

6. La final, 100 de „abdomene”, la alegere, vor incheia programul.

Pe masura ce repetati acest program, veti fi tentati sa veniti cu propriile exercitii. Nu ezitati sa experimentati. Plictiseala poate distruge orice antrenament.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: