Cuminti si devreme acasa, asa se vad tinerii din Romania. Studiu interesant publicat de MTS. Ce sport prefera si care sunt substantele de care se tem

De D.F.

Ministerul Tineretului si Sportului publica un interesant „Studiu sociologic cantitativ reprezentativ la nivelul tinerilor din Romania”. Cercetarea a fost realizata de Avangarde, studiul complet fiind publicat aici: http://mts.ro/noutati/participarea-tinerilor-la-activitati-sportive-studiu-sociologic-cantitativ-reprezentativ-la-nivelul-tinerilor-din-romania/.

Cei mai multi dintre respondenti s-au declarat multumiti si foarte multumiti de calitatea vietii, indicand, pe de alta parte, ca vizitele la medic au fost mai degraba de rutina. Au masini personale, mananca acasa – cei mai multi spun ca aici li se gateste zilnic -, dar nu evita nici restaurantele. Aleg de obicei mancarea sanatoasa. Nu au toti smartphon, dar sunt la curent cu noile tehnologii. Nu stau mult la TV, prefera Internetul si retelele de socializare, iar cei mai multi sustin ca merg la somn inainte de ora 23.00.

10369109_817222285005035_563543447117603892_n

foto: Simona Halep, varful sportiv al unei generatii

sursa: facebook

Activitatile fizice sunt o constanta a vietii tinerilor, dar cei care fac sport regulat, zilnic, reprezinta o minoriate. 46 la suta dintre respondenti au indicat ca fac miscare, mai mult sau mai putin organizat, in timpul liber. Unul din 10 merge la sala, 2 la suta cheltuie peste 200 de lei lunar pentru sport.

Sportul cel mai des practicat e fotbalul, dar multi si-ar dori sa aiba un acces mai facil la bazinele de inot.

Etnobotanicele si steroizii sunt considerate cele mai nocive substante. Majoritatea (53 la suta) nu a incercat niciodata gustul de tutun. Alcoolul devine tentant in special dupa 21 de ani, desi multi i-au incercat efectele inca de la varsta de 10 ani.

Inaltimea medie la barbati e de 1,76 cm, iar la femei 1,64. Cei mai multi se considera normoponderali, 74 la suta afirmand ca nu au tinut niciodata regim. Cei mai multi, 45 la suta, stiu ca sportul le poate mentine cel mai bine greutatea corporala sub control.

Un studiu interesant. Chiar foarte interesant pe alocuri, concluziile fiind usor de tras: tinerii apreciaza noile tehnologii, sunt ineteresati de sport, dar nu de performanta, si au notiuni bune de nutritie. Nu ar pleca din tara daca ar avea mai multe oportunitati!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: